top of page

Obrana proti e-mailovým hrozbám, které nezahrnují malware

  • Prostředí hrozeb se stále vyvíjí, pokud jde o jejich složitost.

  • E-mail je stále nejslabším článkem bezpečnostního řetězce a zanedbání zabezpečení e-mailu může způsobit, že sítě vašich zákazníků budou zranitelné vůči útokům.

  • Mnoho starších řešení nedokáže čelit dnešním moderním útokům

  • Investice do moderního zabezpečení e-mailu jsou pro ochranu před sofistikovanými útoky nezbytné


Celosvětová pandemie koronavirů a práce na dálku zásadně změnily povrch útoků, rizika a výzvy v dnešním prostředí hrozeb. MSP se musí naučit přizpůsobit novým trendům a posoudit, zda jejich technologie stále splňují potřeby zákazníků.


V popředí zájmu o posílení kybernetické odolnosti stojí e-mail. Je notoricky známý jako vektor útoku č. 1 - 96 % úniků dat je přímým důsledkem phishingu a pretextingu a zůstává zranitelný kvůli lidskému faktoru.



Starší hrozby versus moderní hrozby


Tok e-mailů se v průběhu let hodně změnil. Mezi rozsáhlým spamem z minulosti a moderními e-mailovými útoky, které vidíme dnes, je obrovský rozdíl. Dnešní sofistikované e-mailové útoky obvykle představují pouze malé procento celkového e-mailového toku v organizacích, ale jsou velmi účinné - kompromitace podnikové elektronické pošty (BEC) představuje více než 1 % veškerého provozu, ale může organizaci stát v průměru 37 000 USD za jeden útok.


Kybernetičtí zločinci se zlepšují v konfiguraci útočné infrastruktury, takže je obtížné rozlišit mezi legitimními a ozbrojenými doménami - a mnoho útoků pravděpodobně projde přes většinu tradičních e-mailových ochran.


Mnoho starších řešení zabezpečení elektronické pošty se základními antispamovými/antivirovými systémy (AVAS) dokáže odhalit pouze starší útoky, a nikoliv sofistikovanější útoky, které se dnes množí, jako je kompromitace firemní elektronické pošty (BEC), phishing, spear-phishing, převzetí účtu (ATO) a vydávání se za doménu.


Mnoho z těchto útoků neobsahuje malware a ve výchozím nastavení postrádají prvky, jako jsou spustitelné viry, soubory nebo škodlivé adresy URL přímo spojené s útokem. Přesvědčují příjemce, že dostávají e-maily od legitimních odesílatelů - tato taktika je známá jako sociální inženýrství.


Proto jsou moderní profesionální cloudová řešení zabezpečení e-mailů pro firemní e-maily nezbytná. Tato řešení mohou velmi rychle reagovat na nové vlny spamu a zvládat falešně negativní a falešně pozitivní zprávy - a mohou pomoci snížit dobu nasazení a náklady ve srovnání s lokálními řešeními.



Klíčové body, které je třeba vyhodnotit u řešení zabezpečení e-mailu:


  • Moderní cloudové zabezpečení e-mailů, které zahrnuje několik vrstev algoritmické analýzy, analýzu hrozeb, výkonné monitorování, skenování odkazů v reálném čase a strojové učení na ochranu před pokročilými e-mailovými hrozbami.

  • Extra funkce pro klasifikaci spamu, které zdůrazňují, kdy je e-mail phishingový, vyděračský nebo obsahuje malware.

  • Vylepšená analýza obsahu obrázků a lepší kontrola nad tokem e-mailů

  • Výkonné zpravodajství o hrozbách založené na doméně

  • Podpora protokolů SPF, DKIM a DMARC

  • Bezproblémová integrace se službou Microsoft 365

  • Komplexní jednotná platforma zabezpečení s možností zahrnout zabezpečení e-mailu


24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page